Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uygulama Alanı Kıyafet Özellikleri

Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Uygulama Alanları Kıyafet Özellikleri

Mutfak Uygulama alanları için; aşçı gömleği, kep veya bone, önlük, pantolon, terlik veya ayakkabı giymelidirler. Takı, saat ve yüzük takılamaz. Elde yara çizik vb unsurlar var ise steril eldiven kullanılır. Nezle grip gibi hastalık var ise ağız maskesi takılmalıdır.

1. Aşçı gömleği; bahar gabardin veya poliviskon kumaş, sol göğüs hizası Yüksekokulumuz logosu (8.5 cm çap), logo altı öğrenci ismi, sol kol kalem cebi yer alır.
  2. Önlük; belden yada boydan gabardin yada poliviskon kumaş olmalıdır.
  3. Kep veya bone; saçları toparlayacak şekilde olmalıdır.
  4. Pantolon; koyu renkli olmalıdır.
  5. Terlik veya ayakkabı; kaymaz taban ve ortopedik olmalıdır.

Servis Uygulama alanları için;  erkeklerde siyah pantolon, bayanlarda siyah pantolon veya siyah etek, beyaz gömlek, siyah yelek, siyah papyon, ayakkabı, ve çorap giyilmelidir. Bayanlarda saçlar toplu olmalıdır.

1. Pantolon, etek, yelek siyah renkli terletmeyen kumaştan olmalıdır. Bayanlarda etek düz ve diz hizasında olmalıdır.
  2. Gömlek; beyaz terletmeyen kumaştan olmalıdır.
  3. Papyon siyah ve kumaş olmalıdır.
  4. Çorap; erkeklerde koyu renk, etek tercih eden bayanlar içinse ten rengi olmalıdır.
  5. Ayakkabılar siyah renk, tabanı ses çıkarmayan, üstü kapalı, bayanlarda topuksuz olmalıdır.