Amaçlarımız

Günümüzdeki haliyle aşçılık teknik, estetik ve yaratıcılık, yönetsel, pazarlama ve teknolojiyi izleme gibi çok çeşitli becerilerin bir araya getirilmesini gerektiren profesyonel bir uzmanlık alanıdır. Dünyada ünlenmiş olan bazı restoran işletmeleri başarılarını bu becerileri bir arada en iyi kullanabilen aşçılarına borçludur. Bu gelişmeler ışığında çağdaş aşçılık eğitimi el emeğinin geliştirilmesine dayalı mesleki eğitim anlayışından çok yenilik yaratacak bireyler yetiştirmek anlayışına dayanmaktadır. Bu bakış açısıyla meslek yüksekokulumuz aşağıdaki amaçları benimsemektedir.  

a) Uluslararası alanda rekabet edebilecek, yabancı dil bilgisine de sahip aşçılar yetiştirmek,

b) Türk ve dünya mutfak kültürleri ile ilgili çalışmalar yapmak,

c) Türk Mutfak Kültürü’nün sürdürülebilirliğine katkı vermek,

d) Gastronomi ve turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak, sektörden gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlamak, işletmelerde oluşan sorunların çözümüne katkıda bulunmak,                           

e) Ulusal ve uluslararası alanda turizm eğitimi veren, benzer statüdeki eğitim kurumları ile işbirliği yaparak, gerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve gerekse öğretim elemanlarının bilgi düzeyini arttırmak için çalışmalarda bulunmak,

f) Aşçılık alanını ilgilendiren konularda ulusal, uluslararası düzeyde toplantı, seminer, kongre düzenlemek ve diğer kurumlar tarafından düzenlenen toplantılara katılmak,

g) Mutfak sanatı ile ilgili meslek faaliyetleri için topluma açık, sürekli eğitim programları düzenleyerek ve eğitim potansiyelinden toplumun da yararlanmasını sağlayarak toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak.

Misyon

Ülkemizde turizmin en önemli merkezlerinden birisi olan Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu olarak misyonumuz; yerel ve uluslararası ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Gastronomi alanında (Aşçılık ve İkram hizmetleri) uzman (en az bir yabancı dil bilen, alanındaki bilgisayar yazılımlarına hakim, yeterli düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış) bireyler yetiştirmek, Bilimsel ve sektörel araştırmalar yapmak, Eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek ve Ulusal-Uluslararası düzeyde etkinlikler gerçekleştirmektir.

Vizyon

Gastronomi alanında yetiştirdiği bireyler ve gerçekleştirdiği projeler ile tanınan, sahip olduğu altyapı ve deneyim ile sektör taleplerine cevap verebilen, gelişen dünyanın gereksinimlerini önceden belirleyerek alanına liderlik eden uluslararası düzeyde bir meslek yüksekokul olmak.

İletişim

Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu
Cumhuriyet Mahallesi 136. Sokak No: 7 Göynük – KEMER – ANTALYA
Tel: 0 242 815 30 37
Tel: 0 242 815 30 38 - Belgegeçer