Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, sektörel iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Pirge markasının katkılarıyla Fırat Erbil tarafından “Profesyonel Mutfaklarda Kullanılan Temel Bıçaklar ve Güvenli Bıçak Kullanımı” başlıklı uygulamalı bir seminer düzenledi. 23 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilen etkinlikte, Aşçılık, İkram Hizmetleri, Pastacılık ve ekmekçilik programı öğrencileri profesyonel mutfaklarda kullanılan bıçak çeşitlerini, bıçak anatomisini, doğru tutuş tekniklerini ve masatlama (bileme) yöntemlerini yerinde öğrenme fırsatı buldu. Eğitim kapsamında ayrıca bıçak seçimi, temizliği ve bakımı gibi konulara da değinilerek, öğrencilerin mutfakta güvenli ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanmaları hedeflendi. Uygulamalı gösterimler, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Seminer sonunda yapılan mini yarışma ile üç şanslı öğrenciye Pirge’den özel hediyeler takdim edildi. Etkinlik, öğrenciler ve katılımcılar arasında büyük beğeni toplarken, Göynük Mutfak Sanatları MYO’nun sektörel deneyim ve uygulamalı eğitim vizyonuna katkı sağladı.



Son güncelleme: 24.10.2025 13:49:56