Pastacılık ve Ekmekçilik Program Hakkında
Dili |
Türkçe |
Süresi (Yıl) |
2 |
Azami Süresi (Yıl) |
4 |
Kontenjanı |
|
Staj Durumu |
Yok |
Program İçeriği
Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 20 Şubat 2014 tarihli toplantısında alınan karar ile kurulmuştur. Türkiye’de mutfak sanatları alanında önlisans eğitimi veren ilk tematik yüksekokul olmuştur. 2015 yılında eğitim öğretim dönemine ilk olarak Aşçılık Programı ile başlamıştır.Pastacılık ve Ekmekçilik Programı 2019 yılında açılmış ve 2020-2021 eğitim- öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Örgün öğretim olarak hizmet vermektedir. Okul bünyesinde ikinci öğretim bulunmamaktadır. Program müfredatında yer alan teorik ve uygulamalı eğitimlerle, hem ulusal hem de uluslararası anlamda, pastacılık ve ekmekçilik alanına kalifiye eleman yetiştirerek sektöre katkı sağlamayı hedeflemektedir.
|
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör.Dr. Beysun GÜNERİ |
Program Başkanı
Öğr.Gör.Dr. Beysun GÜNERİ |
Tarihçe
2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. |
Kazanılan Derece
Öğrenciler, pastacılık ve ekmekçilik programından mezun olduğunda önlisans derecesi almaktadır. |
Kabul Koşulları
Pastacılık ve ekmekçilik programına; Lise veya dengi okullardan mezuniyet belgesine sahip, ÖSYM tarafından yapılan YKS sınav sonucuna göre belirtilen TYT taban puanını alan adaylar giriş hakkı kazanmaktadır. Ayrıca, YKS listesinde açıklanan okul birincisi kontenjanı ve TR-YÖS (Yurt Dışı Öğrenci Sınavı) kapsamında başarılı olan adaylar da giriş hakkı kazanmaktadır. |
Üst Kademeye Geçiş
Üst kademeye geçiş için öğrencilerin ÖSYM tarafından yapılan Dikey geçiş sınavına girip başarılı olmaları durumunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları (SÖZ), Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (EA) Lisans programlarına devam etme olanakları bulunmaktadır. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili lisans programlarına doğrudan sınavsız dikey geçiş yapabilirler. |
Mezuniyet Koşulları
• Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 2 yıllık eğitim- öğretim süresince (4 dönemde) Zorunlu derslerini ve en az 120 AKTS’yi sorumlu oldukları ders kataloğu ve mevzuata uygun olarak tamamlamaları, • Zorunlu olan her dersi almaları ve bu derslerden geçmeleri, • FF ve FD notlarının bulunmaması, • 4.00 üzerinden en az 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını (GANO) sağlamaları gerekmektedir. • Koşullu başarılı harf notlarından (DC, DD); GANO’su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları, • GANO’su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olmaya hak kazanmaktadırlar.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu ve genellikle özel işletmelerde görev alabileceklerdir. Bununla birlikte mezunlar; turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere ekmek ve pasta üretimi yapılan bağımsız yiyecek içecek işletmeleri (restoranlar, kafeler, pastaneler, fırınlar), catering işletmeleri, kruvaziyerler, havayolu işletmeleri vb. yiyecek içecek hizmetleri sunulan alanlarda ve özellikle pastane bölümü bulunan otel işletmelerinde çalışma imkânı bulabilecekler; aynı zamanda alanlarında girişimci olarak faaliyet gösterebileceklerdir. |
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, dersin türüne göre yazılı ve uygulamalı olabilmektedir. Ayrıca Sunum , ödev ve projelerden de değerIendirme yapılmaktadır. Tüm dersler dersin hocası tarafından mutlak ya da bağıl değerlendirme temel alınarak değerlendirilmektedir. |
Bologna Programı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:
Program Hakkında Bilgi
2023 Pastacılık ve Ekmekçilik Programı Ders Müfredatına erişmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Program etkinliklerine erişmek için Fotoğraf Galerisine göz atabilirsiniz.
Eklenme tarihi :2.01.2023 20:20:56
Son güncelleme : 20.01.2025 21:38:53