İkram Hizmetleri

İkram Hizmetleri Programı Hakkında

Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 47
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT


Program İçeriği

Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 20 Şubat 2014 tarihli toplantısında alınan karar ile kurulmuştur. Eğitim öğretim faaliyetine Göynük Belediyesinin kendi imkânlarıyla yaptırmış olduğu binada devam etmektedir.  Yiyecek-içecek alanında önlisans eğitimi veren ilk tematik yüksekokul olmuştur. 2015 yılında eğitim öğretim dönemine ilk olarak Aşçılık Programı ile başlamıştır. İkram Hizmetleri Programı 2017-2018 eğitim öğretim  yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. İkram Hizmetleri programı mesleğe ilişkin teorik ve uygulamalı dersleri içermektedir. Örgün öğretim olarak hizmet vermektedir. Okul bünyesinde ikinci öğretim bulunmamaktadır. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli mezunlar yetiştirmeyi, ulusal ve uluslararası anlamda gastronomi alanının gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.


Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Ercan YATMAZ


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü

Doç.Dr. Filiz ARSLAN


Program Başkanı

Doç.Dr. Filiz ARSLAN


Tarihçe

İkram Hizmetleri Programı 2017-2018 eğitim öğretim  yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. İkram Hizmetleri programı mesleğe ilişkin teorik ve uygulamalı dersleri içermektedir. Örgün öğretim olarak hizmet vermektedir. Okul bünyesinde ikinci öğretim bulunmamaktadır. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli mezunlar yetiştirmeyi, ulusal ve uluslararası anlamda gastronomi alanının gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.


Kazanılan Derece

Önlisans - Türkiye Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi kapsamında kabul edilen ISCED (Eğitimin Uluslararası Standartlarda Sınıflandırması) - 5. Düzey (ön lisans) meslek elamanı.


Kabul Koşulları

İkram Hizmetleri Programına; Lise veya dengi okul mezunu olmak, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınav puanının program taban puanına uygunluğu, YKS listesinde açıklanan okul birincisi kontenjanı, TR-YÖS (Yurt Dışı Öğrenci Sınavı) kapsamında başarılı olmaları durumlarında öğrenciler kabul edilmektedir.


Üst Kademeye Geçiş

Üst Derece Programlarına Geçiş Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS ( Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına (Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik) dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili lisans programlarına doğrudan sınavsız dikey geçiş yapabilirler.


Mezuniyet Koşulları

Programı başarı ile tamamlamak isteyen öğrenciler programda 4 yarıyılda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Genel ağırlıklı not ortalaması (GANO); öğrencinin aldığı her dersin en son başarı notunun kredisi ile çarpılıp, bulunan değerin kredi toplamına bölünmesi ile bulunur. Bu not mezuniyet durumunda öğrencinin diploma başarı notu yerine geçmektedir. Mezuniyet aşamasında;
a) GANO’su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,
b) GANO’su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
(3) Öğrencilerin GANO’ları not durum belgelerine ve diplomalarına 4’lük Sisteme göre yazılır. Ayrıca not durum belgelerine GANO’ların “Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi”nde yer alan “Akdeniz Üniversitesi 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosuna göre 100’lük karşılığı da bilgi amaçlı eklenir. Mezuniyet koşulları ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=33792&MevzuatTur=8&MevzuatTertip=5


Mezun İstihdam Olanakları

Bu programdan mezunlar otel işletmeleri yiyecek içecek alanları, yemek şirketleri, pastane, bar, büyük turistik yolcu gemileri, havayolu işletmeleri, ziyafet organizasyonu şirketleri, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde iş imkanı bulabilmektedirler.


Ölçme ve Değerlendirme

Arasınav, Uygulama, Ödev, Seminer, Final Sınavları. Programda Mutlak veya Bağıl değerlendirme uygulanmaktadır.


Bologna Programı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

Program Hakkında Bilgi

İkram Hizmetleri Ders Müfredatları

 

Program etkinliklerine erişmek için Fotoğraf Galerisine göz atabilirsiniz.

Eklenme tarihi :2.01.2023 19:24:50
Son güncelleme : 20.01.2025 21:34:56