Yüksekokulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde yer alan programların müfredatında bulunan “Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri” dersi kapsamında, öğrencilerimizin sektörde yaygın olarak kullanılan restoran otomasyon yazılımlarını uygulamalı olarak öğrenmelerine yönelik önemli bir çalışma hayata geçirilmiştir.
Bu kapsamda, Akınsoft Restoran Programı eğitimi planlanmış; eğitim sürecinde kullanılmak üzere Wolvox Restoran Yönetimi 2 + Stok 2 modüllerini içeren 30 kullanıcılı paketin kurulumu başarıyla tamamlanmıştır. Kurulumun ardından, dersin etkin ve uygulamalı şekilde yürütülebilmesi amacıyla öğretim elemanlarına yönelik yazılım eğitimi de gerçekleştirilmiştir.
Gerçekleştirilen bu iş birliği ile öğrencilerimizin restoran otomasyon sistemlerine ilişkin teknik bilgi ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi, mezuniyet sonrası sektöre daha donanımlı şekilde hazırlanmaları hedeflenmektedir. Aynı zamanda bu sürecin, üniversite–sektör iş birliklerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunduğu değerlendirilmektedir.
Söz konusu eğitim ve kurulum sürecine verdikleri desteklerden dolayı Akınsoft Bölge Bayisi ve Tokay Bilgisayar sahibi Sayın Hakan TOKAY ve ekibine, ayrıca bu iş birliği ve eğitimin hayata geçirilmesine vesile olan Öğr. Gör. Serdar ALTUNSABAN’a katkı ve emekleri için teşekkür ederiz.
Yüksekokulumuz, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmaya ve sektörle güçlü bağlar kurmaya yönelik uygulama temelli eğitim anlayışını sürdürmeye devam etmektedir.

Son güncelleme: 5.02.2026 10:39:15